Training Hoogbegaafdheid en dyslexie

Is je kind hoogbegaafd en dyslectisch? Met een intensieve training gaat het lezen met sprongen vooruit en ontdekt je kind dat lezen ook leuk kan zijn. 

Sommige kinderen zijn zó slim dat ze met hun intelligentie hun zwakke kanten maskeren. Dyslexie bijvoorbeeld. Maar als ouder merk je in zo’n geval dat het lezen toch niet soepel en vloeiend gaat. Voor het kind zelf is dit lastig en verwarrend. Want waarom lukt het lezen niet? Andere vakken gaan vrijwel vanzelf, maar dit onderdeel blijft moeilijk. Op de middelbare school kan dit voor serieuze problemen zorgen, bijvoorbeeld bij het leren van vreemde talen en de zaakvakken. Daarom is het verstandig om er nu wat aan te doen.

Over de training

Voor hoogbegaafde kinderen met dyslexie bied ik een training aan met als resultaat dat het lezen met sprongen vooruit gaat en je kind ontdekt dat lezen ook leuk kan zijn. Samen doen we leesoefeningen, aangevuld met motorische oefeningen. Ze zijn erop gericht de samenwerking tussen beide hersenhelften te stimuleren. Bij deze intensieve training van 14 weken moet je kind ook thuis oefenen.

Kom kennismaken

Denk je dat deze training is wat jouw kind nodig heeft? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Bureau Flore
Monique Jonkers

Monique: bel 06 463 88 469 of mail
Nickey: bel 06 24 17 55 34 of mail

Maliesingel 16a
3581 BD  Utrecht