Jongerencoaching

 

De centrale vraag in het leven is wie je eigenlijk bent. Daarmee hangt samen wat je wilt en wat je daarvoor nodig hebt. Dat zijn precies de zaken waarnaar wij samen op zoek gaan. Dat levert je handvatten op om de zaken anders aan te pakken. Je voelt je minder belemmerd en het leven ziet er weer wat lichter uit. 

Coaching zorgt er ook voor dat je je beter bewust bent van een aantal eigenschappen die je hebt. Over welke kwaliteiten beschik je eigenlijk? En hoe kun je daarmee je minder sterke kanten als het ware ‘ombuigen’? Als je iets wilt doen, thuis, op school of met je studie, hoe pak je dat dan aan? En is dat altijd de meest handige manier?

Het kan ook zijn dat je geen concrete vraag hebt, maar dat een aantal zaken gewoon niet lekker lopen. Vriendschappen, relaties, het contact met je ouders: het kan van alles zijn. Ook dat kan een reden zijn om eens langs te komen. Inzicht krijgen in wat hoogbegaafdheid in jouw geval betekent, kan soms al veel verhelderen. Heb je (daarnaast) behoefte aan handvatten, zodat je leert hoe je jouw probleem kunt aanpakken, dan kan dat ook. Kortom: via coaching leer je jezelf veel beter kennen. Je krijgt meer grip op situaties die je nu als lastig ervaart en daardoor voel je je ook een stuk prettiger.

Werkwijze

Mijn werkwijze stem ik af op jou. Ik heb dus geen standaardaanpak. Naast de gesprekken die we voeren maak ik veel gebruik van creatieve werkvormen. Dat betekent niet dat we gaan tekenen of schilderen, maar dat ik gesprekskaarten, foto’s of spellen gebruik en je aanzet tot creatief denken.

Hoelang?

Het aantal gesprekken dat we hebben is beperkt. Waarschijnlijk zo’n 6 tot 8  (elk gesprek duurt 1 uur). Overigens evalueren we regelmatig wat we doen, wat jij er precies van leert, of je nog andere leerpunten hebt, en of je nog verder wilt gaan. Want het gaat om jou.

Kom kennismaken

Als je nieuwsgierig geworden bent, nodig ik je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Je kunt dan je vragen stellen, en uitvinden of dit is wat je nodig hebt. Ik ontmoet je graag.

Bureau Flore
Monique Jonkers

Monique: bel 06 463 88 469 of mail
Nickey: bel 06 24 17 55 34 of mail

Maalkoppelweg 4
4105 HH Culemborg