Je kind is (wellicht) hoogbegaafd, wat nu?

Je kind is hoogbegaafd of je vermoedt dat dit zo is. Het voelt zich ‘anders’ dan leeftijdgenoten: speelafspraken lopen vaak uit op een teleurstelling en ook op school lopen de contacten stroef. Zelfs de juf of meester kan jouw kind vaak niet goed volgen. Je kind kan bovendien behoorlijk piekeren. In slaap komen is daardoor moeilijk. En ondanks die hoge intelligentie vallen de prestaties ook nog eens tegen. Onbegrip op school en een afnemend zelfvertrouwen zijn het gevolg. Faalangst ligt op de loer.

Herken je je kind in een of meer van deze situaties? Voelt je kind zich ongelukkig en wil je dat dit verandert? Ervaart je kind belemmeringen bij zijn of haar hoogbegaafdheid? Kun je wel wat hulp gebruiken in de opvoeding van je kind? Op verschillende manieren kunnen we je begeleiden, zodat je kind weer goed in zijn vel komt te zitten (en jij daardoor ook!). Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek kijken we samen wat er nodig is.

 

KindercoachingHoogbegaafdheid en autismeTraining Afrekenen met faalangst Training Leer- en werkstrategieënTraining Hoogbegaafdheid en dyslexieHuiswerkbegeleiding

‘Wij vermoedden dat onze kleuterdochter een ontwikkelingsvoorsprong had. Op school liet zij daar niets van zien. Monique heeft ons en onze dochter op een warme en persoonlijk manier begeleid. Wij weten nu wat onze dochter nodig heeft. Thuis en op school.’ (ouders van dochter van net 4 jaar)

‘Onze zoon zat in groep 5. Hij had goede scores, en zat sociaal prima in zijn vel. Wij wilden graag weten of versnellen misschien een goede keuze voor hem kon zijn. Omdat Monique veel weet van hoogbegaafdheid vonden wij het prettig om daar met haar over te praten. De gesprekken hierover waren zeer verhelderend en hebben ons op een andere manier naar onze zoon doen kijken. Een verademing om eens te praten met iemand die echt iets weet van hoogbegaafdheid!’ (ouders van zoon van 8 jaar)

‘Onze zoon vindt één uur per keer naar Monique veel te weinig. Het liefst gaat hij 4 uur achter elkaar!’ (ouders van zoon van 7 jaar)

‘Onze puberzoon heeft zoveel gehad aan de gesprekken met Monique! Het deel dat hij niet met ons wilden bespreken, kon hij kwijt bij Monique. Dat luchtte hem zo op, dat de sfeer thuis meteen verbeterde. Hij heeft er echt veel aan gehad, en wij daardoor ook.’ (ouders van een zoon van 15 jaar)

Bureau Flore
Monique Jonkers

Monique: bel 06 463 88 469 of mail
Nickey: bel 06 24 17 55 34 of mail

Maliesingel 16a
3581 BD  Utrecht