Lekker zelluf doen

Sommige hoogbegaafde kinderen leunen vooral achterover en zijn niet meer in beweging te krijgen. Zij voeren nauwelijks iets uit voor school of moeten altijd herinnerd worden aan hun klusjes thuis. De sfeer wordt er niet beter op. Je raakt geïrriteerd en bent teleurgesteld. Het is ook moeilijk om te zien dat een kind zóveel capaciteiten heeft en er nauwelijks iets mee doet. Als ouder of als leerkracht zit je met de handen in het haar. Want hoe breng je het kind weer in beweging? Het antwoord vind je in mijn boek Lekker zelluf doen!

In Lekker zelluf doen! leg ik uit hoe het komt dat een hoogbegaafd kind kan vastlopen en bijna letterlijk tot stilstand komt. Bovenal krijg je een helder en overzichtelijk 7-stappenplan om daarin verandering te brengen. Je kunt er meteen mee aan de slag. Dat plan is uitgewerkt voor kleuters, kinderen in de basisschoolleeftijd en pubers, en is geschikt voor thuis en op school. Steeds krijg je een duidelijke uitleg voorzien van aansprekende voorbeelden. Ook besteed ik aandacht aan de hindernissen die je kunt tegenkomen, en wat je dan kunt doen.

Dit boek is ontstaan in mijn praktijk Bureau Flore. Het is dan ook gebaseerd op vele begeleidingstrajecten die ik de afgelopen jaren heb mogen doen. Samen met ouders en school. Het is een zeer concreet boek geworden, bedoeld om ouders en leerkrachten handvatten te geven voor deze moeilijke problematiek. Met daarbij de achterliggende theorie, zodat je ook weet waarom je het doet.

Bestellen

Wil je dit boek bestellen? Dat kan via de winkel. Je hebt het boek binnen enkele dagen in huis.

Reviews

‘Ik wil u bedanken voor het schrijven van uw geweldige boek! Ik ben nu halverwege Lekker zelluf doen en wauw wat staat er veel en duidelijke informatie in! Elke bladzijde heeft weer nieuwe duidelijk herkenbare punten en eye openers!!! Dank u wel!’

‘Wat een fijn boek! Herkenbaar en heel bruikbaar!’

‘Zowel voor ouders als voor leerkrachten zeer goed bruikbaar.’

‘Toegankelijk geschreven, helder en concreet.’

‘Veel herkenning. Nu aan de slag!’

‘Mooi vormgegeven met prachtige illustraties. Leest erg prettig.’

Bureau Flore
Monique Jonkers

Monique: bel 06 463 88 469 of mail
Nickey: bel 06 24 17 55 34 of mail

Maalkoppelweg 4
4105 HH Culemborg