Training Leer- en werkstrategieën

In 6 lessen leert je kind hoe het op een effectieve manier zijn schoolwerk aanpakt.

Op tijd aan een spreekbeurt beginnen. Geconcentreerd werken. Een goede planning maken voor het huiswerk. Voor hoogbegaafde kinderen is het niet vanzelfsprekend dat zij dit soort studievaardigheden (ook wel executieve functies genoemd) ontwikkelen. Door hun intelligentie worden ze vaak ‘gered door de bel’: ze halen meestal toch wel goede cijfers – ook zonder een gerichte taakaanpak en een goede leer- en werkstrategieën. De problemen komen later, op het voortgezet onderwijs. Bijvoorbeeld bij topografie, woordjes leren en geschiedenis. Wacht niet tot het zover is gekomen: zorg ervoor dat je kind nú leert om te leren.

Over de training

Na 6 lessen van een uur heeft je kind geleerd om te leren: je kind is dan in staat het schoolwerk goed te plannen, het werk te organiseren, een juiste werkomgeving te creëren, en heeft het zich een aanpak in leren en werken eigen gemaakt die past bij de eigen leerstijl. Na de 6 lessen is er een afsluitend oudergesprek. Op verzoek maak ik een verslag, bijvoorbeeld voor school.

Kom kennismaken

Denk je dat deze training is wat je kind nodig heeft? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Ik vertel je graag wat ik voor je kind kan doen.

Bureau Flore
Monique Jonkers

Monique: bel 06 463 88 469 of mail
Nickey: bel 06 24 17 55 34 of mail

Maalkoppelweg 4
4105 HH Culemborg