Intelligentieonderzoek volwassenen

Als je vermoedt dat je hoogbegaafd bent, bijvoorbeeld omdat je je herkent in kenmerken die vaak genoemd worden bij hoogbegaafdheid of omdat je hinder ondervindt van de valkuilen, kan een IQ-onderzoek helpen. Na het onderzoek bespreken wij in een persoonlijk gesprek de resultaten en ontvang je praktische tips en handvatten.

Volwassenen en hoogbegaafdheid
Volwassenen die vermoeden dat ze hoogbegaafd zijn, lopen in het dagelijks leven vaak tegen verschillende zaken aan. Zo voelen ze zich vaak ‘anders’, zonder precies te weten waarom. Ze kunnen bijvoorbeeld moeite hebben met het aangaan van relaties of het accepteren van autoriteit. Wanneer uit een IQ-test blijkt dat er sprake is van hoogbegaafdheid, kan dit helpen om een aantal puzzelstukjes op hun plek te laten vallen.

Werkwijze
Aanmelding kan telefonisch of per mail. Vervolgens nodigen wij je uit voor een intakegesprek. Je ontvangt vooraf een vragenlijst. Tijdens het intakegesprek bespreken wij de hulpvraag en kijken wij samen wat het beste vervolg is.
Op de onderzoeksdag kom je naar onze praktijk. Na een kort gesprekje, start het onderzoek. We maken meteen een afspraak voor de bespreking van het onderzoek, zo’n 10 werkdagen later.

Het verslag
Tijdens de bespreking van het onderzoek ontvang je ook direct het verslag. In dit verslag vind je de IQ-scores, maar ook de observaties die wij tijdens de test hebben gedaan. Deze observaties hebben onder anderen betrekking op het concentratie- en doorzettingsvermogen en de taakaanpak. Op basis van een combinatie van de IQ-scores en de observaties, kunnen heldere en praktische tips worden gegeven, die aansluiten bij de hulpvraag.

Kosten
De kosten van een intelligentieonderzoek bedragen € 750,-. Het intakegesprek, onderzoek, bespreking van het onderzoek, en het verslag zitten hierbij inbegrepen.

Vervolg
Soms geeft het onderzoek aanleiding voor het starten van coaching, bijvoorbeeld op het gebied van werk of relaties. Bureau Flore heeft ook hiervoor de expertise in huis. Indien aanvullende begeleiding noodzakelijk is, bespreken wij de inhoud en tijdsduur vanzelfsprekend vooraf.

Wie
Het intelligentieonderzoek wordt afgenomen door Nickey Smits, erkend orthopedagoge met basisaantekening diagnostiek. Nickey heeft een aantal jaren werkervaring in het speciaal onderwijs (als orthopedagoge en als leerkracht van groep 1/2), is ook nu leerkracht voor een kleutergroep in cluster 2-onderwijs (taal- en spraakstoornissen) en heeft veel kennis omtrent hoogbegaafdheid. Sinds 2017 is zij verbonden aan Bureau Flore.

Bureau Flore – Monique Jonkers
06 46 388 469

monique.jonkers@bureauflore.nl

Voorstraat 122 – 4153 AN  Beesd
Maliesingel 16a – 3581 BD  Utrecht