Op 23 september start het HB-Atelier weer: zeven woensdagmiddagen komen basisschoolleerlingen naar Beesd om te filosoferen, op een creatieve manier na te denken en experimenten uit te voeren. Het HB-Atelier slaat zó goed aan dat ik in deze groep geen kinderen meer kan plaatsen. Maar in januari 2016 start er weer een HB-Atelier. Heb je belangstelling, neem dan alvast contact met mij op. 

Het HB-Atelier is aantrekkelijk voor slimme kinderen, omdat zij werkelijk uitgedaagd worden. De kinderen moeten écht nadenken. Over de inhoud, maar zeker ook over de aanpak van de opdrachten. Hoe ga ik te werk? En hoe doen anderen dat? Op deze manier leren zij dingen waar zij op school zelden mee in aanraking komen. En dat is belangrijk voor het aanleren van de juiste leer- en werkstrategieën. Op de middelbare school of tijdens hun latere studie hebben ze die hard nodig.

Veel plezier
Doordat de kinderen aan elkaar gewaagd zijn, kijken ze graag bij elkaar en leren ze ook van elkaar. Om zo te zien dat een andere insteek of aanpak beter kan werken dan de keuze die zij zelf hebben gemaakt. In alle veiligheid die het HB-Atelier biedt, staan zij daar als vanzelf voor open. Al dat leren gaat overigens bijna ongemerkt en spelenderwijs. Onderling is er veel plezier, en lachen we veel. Ik verheug mij dan ook al op de start!