Je bent op zoek naar informatie over de beste manier van begeleiden. Of je wilt meer kennis vergaren over hoogbegaafdheid. De workshops van Bureau Flore voorzien in beide behoeften. Alle workshops starten met een theoretische achtergrond over het betreffende onderwerp. Deze kennis wordt toegelicht aan de hand van concrete voorbeelden. En je krijgt praktische handvatten aangereikt. Aan het eind van de workshop ga je naar huis met meer kennis en een hoofd vol ideeën om er de volgende dag meteen thuis of in de klas mee aan de slag te gaan.

Faalangst en Onderpresteren
Faalangst bestaat uit twee woorden: falen en angst. De gedachte aan een mislukking jaagt angst aan. Onderpresteren kan hier uit ontstaan, maar kan ook een andere oorzaak hebben. De eigenschappen van hoogbegaafden zijn hierbij van grote invloed. Je leert welke eigenschappen dat zijn, hoe je faalangst en onderpresteren herkent, en wat je er aan kunt doen.
Woensdag 20 april 2016, van 14.00 – 16.30 uur in Beesd

Slimme Kleuters
Voor een slimme kleuter is het aanbod in groep 1 en 2 vaak niet toereikend. Maar wat heeft een slimme kleuter eigenlijk nodig? Werken met het aanwezige kleutermateriaal kan wel, maar vraagt een andere insteek. Ook handig om voor thuis te gebruiken! Je krijgt ook inzicht in het spelgedrag van een slimme kleuter en hoe je dit kunt stimuleren.
Zaterdag 14 mei 2016, van 10.00 – 12.30 uur in Utrecht (Nieuwegracht)

Executieve vaardigheden
Om daadwerkelijk gebruik te kunnen maken van je intelligentie, heb je ook vaardigheden nodig. Deze vaardigheden noemen we executieve functies. Maar wat houden deze executieve functies nu precies in? Waar dienen ze voor? Hoe belemmeren zij het slimme kind? Hoe herken je deze functies, en wat is de juiste aanpak hiervan? Deze workshop geeft je inzicht in de toepassing van de executieve vaardigheden, en geeft je handvatten hoe je deze vaardigheden kunt ontwikkelen en trainen.
Zaterdag 4 juni 2016 in Utrecht (adres: Nieuwegracht), van 10.00 – 12.30 uur.

 De kosten bedragen € 85,- per persoon per bijeenkomst. Koffie en thee inbegrepen. Belangstelling? Bel (06 46 388 469) of mail me.